Halvin pikavippi? – Vertaile ja löydä paras laina

Tiesitkö, että voit saada lainaa heti tilillesi mihin vuorokauden aikaan tahansa? Rahantarve voi yllättää kenet tahansa. Yllättävää budjettivajetta voi paikata monin tavoin, mutta eräs suosituimmista ja kätevimmistä tavoista on ottaa netissä haettava pikalaina. Tässä artikkelissa kerromme edullisimmista pikavipeistä ja siitä, miksi pikavippien vertailu kannattaa.


Miten pikavippejä voi verrata?

Monet ovat tottuneet vertaamaan lainojen nimellistä korkoa. Lainoista aiheutuu kuitenkin lähes aina myös muita kuluja, kuten nostokuluja sekä tilinhoitomaksuja. Jotta lainojen kustannusten vertailu olisi kuluttajalle helpompaa, pitää lainoista nykylainsäädännön mukaan ilmoittaa ns. todellinen vuosikorko, joka sisältää nimellisen koron lisäksi myös muut lainasta aiheutuvat kulut. Edullisin pikavippi löytyy siis vertailemalla pikavippien todellisia vuosikorkoja.

Kenelle pikavippi myönnetään?

Yleensä lainanhakijalta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää, vakituista osoitetta Suomessa sekä henkilökohtaista pankkitiliä ja matkapuhelinliittymää. Ilman luottotietoja pikavippiä on vaikeaa saada, mutta toki se on mahdollista. Lainanantajilla saattaa olla myös muita edellytyksiä lainan saamiselle, joten eri lainatuotteiden ehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti ennen lainan hakemista. Lähes aina lainan hakeminen edellyttää rekisteröitymistä palveluun ja tunnistautumista henkilökohtaisten pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.